lördag 23 februari 2008

O Thailand, underbara Thailand!

Sitter nu pa ett Internetstalle i den somniga lilla byn Baan Tai pa Koh Panghan, utanfor den mer hyperaktiva staden Haad Rin som ar vard for det hinkdrickande superpartyt "Full moon party". Vi spenderade fyra natter i den mer hyperaktiva staden innan vi fick nog och flyttade till den somniga byn.

Sofia i en hangmatta i Baan Tai



Jag i en hangmatta pa samma stalle men fran ett annat perspektiv. Ja, det ser man.



Det stora partyt skulle ha varit den 22a, men flyttades dagen innan till den 24e, i dag alltsa, pga av att det skulle vara nagot val har i Thailand, och under valet som holls fran fredag kl 18 till sondag kl 12 (?) fick ingen alkohol saljas. Som en kniv penetrerade detta forbud de fattiga Thailandaras planbocker. Detta hyperaktiva samhalle utan alkohol ar inget annat an en soptipp utan sopor. Men, framat kvallen borjade anda barerna salja alkohol, i alla fall pa "overvanignen". Mycket lustiga features kan man finna har, drinkar gjorda i hinkar (for ett mer effektivt drickande sa klart), mycket spanniga stekare och manniskor i allt for sma badklader. I kvall ska vi nog i alla fall besoka det uppskjutna partyt trots allt for att se vad som ar sa trevligt med det. Tar en taxi fran vart stalle som ligger kanske en kvart bort.

Hinkar!




Innan vi kom hit var vi i Bangkok i 4 natter. Dar at vi mycket, drack mycket och kopte mycket klader och sant (inget som ska anvandas i calcutta sa klart eftersom allt blir gratt for alltid efter en vecka).

Efter Bangkok bar det av till den lilla on Koh Tao. Vad kan sagas om denna o? Den ar till att borja med en av de tre mycket trevliga syskonen Samui, Panghan och sa klart Tao. Denna o trivdes vi inte sa mycket pa. Det var ett dykarparadis fyllt med... ja en massa dykare! Javulen hade en plan for dessa "personer" inte varda mer an en tallrik sur indisk kurry. Var man inte dykare, da gick det nastan inte att fa rum, man va tvungen att ta dykkurser och dykutflykter etc. Ren diskriminering tyckte vi. Vi var forskrackta over denna Thailandska uppdelning av dykare och ickedykare. Som ickedykare hade man inga rattigheter alls (har Amnesty uppmarksammat detta?). Forbannade stack vi darifran efter tre natter. Maten daremot var utsokt! Underbar pizza fanns det daremot. Men boendet var galet dyrt.

Jamfort ned calcutta sa ar ju daremot allt galet dyrt har i Thailand. Hutlost! Om bara levnadsstandarden kunde varit lika lag som i Calcutta... da kunde man levt billigt och bra har. Alltsa, har inte Thailandarna det lite for bra i dag? Om det fortsatter sa har kommer vi ju inte kunna aka hit och leva pa deras fattigdom lange till. Forbannat! Nar vi kommer hem igen sa hoppas jag att Aliansen har tagit bort alla skatter och alltsa tagit bort all gemnsam sjuk och aldrevard (folk kan val ta vara pa sig sjalva?), miljatgarder (folk kan val ta vara pa sig sjalva?), skola och daghem (folk kan val ta vara pa sig sjalva?) och sophamtning (folk kan val ta vara pa sig sjalva?) sa alla kan fa lite extra i planboken! Da skulle man kunna leva fint, som i Calcutta kanske, kanske en maltid till slut skulle kunna kosta 20 kronor (det ar daremot lite svart att ata med den amputerade armen, hmmm, ahh, det hander inte mig, jag ar ju frisk och har tva fungerande armar).

Om tre dagar aaker vi tillbaka till Bangkok for att tillbringa 3 dagar dar, forhoppningsvis i ett fint rum med AC och tv, innan vi aker tillbaka till vart alskade Calcutta utan AC och TV! Bast att ocksa bunkra upp med ett parti god vasterlandsk mat i magen innan vi drar tillbaka!

Hundar i Haad Rin!



Ha det val!

2 kommentarer:

mamma sa...

Ta vara på tiden i Thailand och sedan är det bara tre månader kvar och besök av en massa trevliga svenskar.Kramar mamma och pappa

Anonym sa...

Nä, alla ska me tycker jag! :)

Hoppas ni solat och badat mycket, och druckit god öl!
Vi ska till Sälen imorrn, det ska bli kul.
Teo säger Hej! till farbror Niklas och Sofia...
Ha det så bra!
kram